Ett nationellt yogacenter i VÄSTERÅS
HoliYogans hemvist!
StartsidaTerminskurser & workshopsVad är Yoga?Ulrica GulzLina Petersdotter JohanssonErica RudstameButik

För hela människan
Meditation
Hur går ett yogapass till?


Vad är Yoga?

YOGA

Utövandet av yoga går mycket långt tillbaka. Arkeologiska fynd daterar yogan till åtminstone 5000 år tillbaka, men många menar att den är
YOGA – vad är det?

Yoga är en dynamisk träningsform som består av kroppsställningar, rörelsemönster, mantran (ljud) och meditationer. Det är enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och koncentration. Yogan arbetar på flera plan och med flera av kroppens system samtidigt:

  • Andning och lungor
  • Muskulaturen
  • Matsmältningsapparaten
  • Körtelsystemet
  • Lymfsystemet
  • Nervsystemet och hjärnan

 

Från Indien

Yoga kommer ursprungligen från Indien där det utvecklades för många tusen år sedan och har, framför allt från 1960-talet och framåt spridits i västvärlden. Ordet Yoga sägs ofta betyda BALANS och syftar till att åstadkomma balans mellan kropp och sinne, kropp och själ.

En fullständig vetenskap för livet

Yoga är mycket mer än fysiska ställningar. Yoga är en fullständig vetenskap för livet, ett system för fysisk, mental och andlig träning, ett verktyg som ger dig möjlighet att utforska din egen mänskliga natur.

Ingen religion

Genom årtusendena har yoga felaktigt kopplats samman med olika teologiska och filosofiska system. Yoga i sig själv är inte någon religion och är inte heller kopplad till någon specifik religion. Du behöver inte tro på något annat än möjligheten att du genom yogaträningen kan transformera och förändra dig själv i riktning mot din egen fulla potential och komma i kontakt med din egen innersta sanna kärna, den du verkligen är.

För kroppen och själen

Yogaövningarna som utförs långsamt och kontrollerat är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt.

Andningen spelar en viktig, grundläggande roll i yogan. De senast 24 timmarna har du andats 20.000 andetag och ändå är andningen för de flesta av oss en omedveten funktion, ett kraftfullt redskap som vi inte drar nytta av för att påverka hur vi mår fysiskt, mentalt och emotionellt.

Yogaträningen påverkar kroppen och dess inre organ på många olika sätt. Den ger smidig, uthållig muskulatur, påverkar matsmältningen och hormonbalansen, ger ett starkare mer uthålligt nervsystem och förbättrar dina sömnvanor – för att bara nämna några av yogans effekter.

Att LYSSNA

Det viktigaste med yogaträningen är att lära sig att lyssna inåt, in i kropp och in i sinne.


StartsidaTerminskurser & workshopsVad är Yoga?Ulrica GulzLina Petersdotter JohanssonErica RudstameButik